Biodanza Meppel en Steenwijk
Helena Tjong Tjin Joe

 

Ik heb op de Radboud Universiteit in Nijmegen Notariëel Recht en Nederlands Recht gestudeeerd en ben in mijn dagelijks leven werkzaam als kandidaat notaris. Tijdens mijn juridische werkzaamheden raakte ik ook geïnteresseerd in de menselijke ontwikkeling en bewustwordingsprocessen. Als gevolg hiervan heb ik in 2006 de opleiding tot mediator gevolgd en afgerond naast eerdere trainingen voor persoonlijke groei en bewustwording zoals de dialoogtrainingen bij Phil Lane jr.
In het jaar 2004 kwam ik via vele omwegen terecht bij Biodanza! Ik voelde gelijk dat dit systeem mij verder kon brengen in mijn proces. Mijn potenties werden aangewakkerd. De kwaliteit van mijn leven is daardoor toegenomen. Door Biodanza ben ik het leven anders gaan ervaren. Ik zie meer de schoonheid om me heen en zie ook dat het leven er is om van te genieten. Ik vind de verbinding met mezelf belangrijk naast de verbinding met de ander alsook de verbinding met alles om me heen.    
Biodanza heeft mij geleerd om echt intens te genieten, ook op de minder leuke momenten van het leven. Daarnaast kan ik door Biodanza beter omgaan met de minder gemakkelijke fases van mijn leven.  
Ik ben in juni 2004 begonnen met de opleiding voor Biodanza docent in De Rolando Toro School voor Biodanza in Rotterdam en heb die in november 2007 afgerond met mijn monografie: “Biodanza en Trance”. Daarna heb ik de opleiding tot didactische docent in Bologna en in Lissabon gevolgd en in juni 2019 ben ik ook didactisch docent geworden.
Ik heb een aantal specialisaties en extensies gevolgd en afgerond, te weten: Biodanza voor kinderen bij Catharine Telfort, Biodanza in Organisaties bij Carlos Garcia, Biodanza en affectieve aanraking (Massage) bij Sandra Salmasso, Biodanza, Stem en Percussie bij Sergio Cruz, The heart of transformation bij Philippe Lenaif, de kring van Archetypen bij Raul Terren en Veronica Toro, Biodanza voor Ouderen bij Nadia Costa,  Biodanza voor kinderen en adolescenten bij Alejandro Balbi Toro en Identiteit en Eigenwaarde bij Helene Levy Benseft.
Daarnaast heb ik de tutor training bij Elianne Matuk gevolgd en de docententraining “Continued learning” bij Antonio Sarpe. 
Ook heb ik tijdens mijn opleiding en ook daarna trainingen gevolgd in Nederland en in het buitenland bij diverse Biodanza docenten en ook bij Rolando Toro.
Ik laat me graag inspireren door collega’s die hun puurheid en schoonheid verweven in hun dans.
Ik heb ervaren wat voor aangename invloed Biodanza op mijn leven heeft en wil daarom Biodanza graag delen met veel mensen.
Het lesgeven vind ik boeiend en verrijkend. Ik vind het bijzonder om de groei en de openheid bij mijn dansers te ervaren en voel me in dit opzicht bevoorrecht. Mijn ambitie is om een zodanige sfeer in mijn groepen te creeren dat mijn dansers zich veilig voelen om zichzelf te kunnen uitdrukken en op deze manier zichzelf kunnen en mogen zijn. 
Ik ben op 15 maart 2007  begonnen met het geven van Biodanza in Meppel , in januari 2008 in Steenwijk , vervolgens in juli 2008 in Winterswijk en daarna in 2012 in Zwolle.
Thans geef ik wekelijks les in Steenwijk. Ook geef ik speciale Biodanza dansdagen en verzorg ik op aanvraag Biodanza workshops op locatie en sta ik regelmatig op (spirituele) Beurzen. Ik heb ook wekelijkse Biodanza lessen aan ouderen in een woon-zorgcentrum in Apeldoorn verzorgd.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Biodanza Docenten Nederland (VBN) (www.biodanza.nl) en zit in het organiserend team verdiepingsdagen voor docenten van de VBN.
Tevens ben ik verbonden aan de Biodanza School Midden Nederland en neem ik deel in het docenten team van die school.
Daarnaast ben ik aangesloten bij Bewust Meppel, het platform voor ondernemers die werken vanuit en op weg naar bewustwording. (www.bewustmeppel.nl).
 
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
biodanza
Biodanza is een vorm van dansen, waarbij het gaat om de combinatie van muziek, beweging en emotie