Biodanza Meppel en Steenwijk
Helena Tjong Tjin Joe

 

Helena is opgeleid tot kandidaat notaris en heeft daar door een juridische achtergrond. In 2006 heeft zij in het kader van persoonlijke groei een opleiding tot mediator afgerond, naast eerdere andere trainingen voor persoonlijke groei en bewustwording zoals de dialoogtrainingen bij Phil Lane jr, de Doorbraak en The Beautiful Mind.
In 2004 kwam zij in aanraking met Biodanza en zij wist en voelde gelijk dat, dit systeem haar verder zou brengen in haar proces. Biodanza heeft haar veel gegeven en haar potenties aangewakkerd. Door Biodanza is zij het leven anders gaan ervaren, ziet en voelt zij dat ieder mens iets moois in zich heeft, ziet zij de schoonheid om zich heen, voelt zij de verbinding met de ander, met alles wat leeft en voelt zij de eenheid met het universum.
Bovenal heeft Biodanza haar geleerd om intens van het leven te genieten, ook op de minder leuke momenten van het leven.
Helena is in juni 2004 begonnen met de opleiding voor Biodanza docent in De Rolando Toro School voor Biodanza in Rotterdam en heeft die in november 2007 afgerond met haar monografie: “Biodanza en Trance”.
Zij heeft de volgende specialisaties gevolgd en afgerond: Biodanza voor kinderen bij Catharine Telfort, Biodanza in Organisaties bij Carlos Garcia, Biodanza en affectieve aanraking (Massage) bij Sandra Salmasso, Biodanza, Stem en Percussie bij Sergio Cruz, The heart of transformation bij Philippe Lenaif, de kring van Archetypen bij Raul Terren en Veronica Toro, Biodanza voor Ouderen bij Nadia Costa,  Biodanza voor kinderen en adolescenten bij Alejandro Balbi Toro en Identiteit en Eigenwaarde bij Helene Levy Benseft.
Daarnaast heeft zij de tutor training bij Elianne Matuk gevolgd en de docententraining “Continued learning” bij Antonio Sarpe. Thans is zij bezig met de didactische training.
Zij heeft tijdens haar opleiding en ook daarna trainingen gevolgd in Nederland en in het buitenland bij diverse Biodanza docenten en ook bij Rolando Toro.
Zij laat zich graag inspireren door collega’s die hun puurheid en schoonheid verweven in hun dans.
Helena heeft ervaren wat voor aangename invloed Biodanza op haar leven heeft en wilt daarom Biodanza graag delen met veel mensen.
Zij vindt het lesgeven boeiend en verrijkend, zij vindt het bijzonder om de groei en de openheid bij haar dansers te ervaren en voelt zich in dit opzicht bevoorrecht. Haar ambitie is om een zodanige sfeer in haar groepen te creeren dat haar dansers zich veilig voelen om zichzelf te kunnen uitdrukken en op deze manier zichzelf kunnen en mogen zijn. 
Op 15 maart 2007 is Helena begonnen met het geven van Biodanza in Meppel , in januari 2008 in Steenwijk , vervolgens in juli 2008 in Winterswijk en daarna in 2012 in Zwolle.
Thans geeft zij wekelijkse lessen in Steenwijk. Ook geeft zij speciale Biodanza dansdagen en verzorgt zij op aanvraag Biodanza workshops op locatie en staat zij regelmatig op (spirituele) Beurzen. Zij heeft ook wekelijkse Biodanza lessen aan ouderen in een woon-zorgcentrum in Apeldoorn verzorgd.
Helena is aangesloten bij de Vereniging voor Biodanza Docenten Nederland (VBN) (www.biodanza.nl) en zit in het organiserend team verdiepingsdagen voor docenten van de VBN.
Tevens is Helena verbonden aan de Biodanza School Midden Nederland en neemt zij deel in het docenten team van die school.
Daarnaast is Helena aangesloten bij Bewust Meppel, het platform voor ondernemers die werken vanuit en op weg naar bewustwording. (www.bewustmeppel.nl).
 
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
Helena
biodanza
Biodanza is een vorm van dansen, waarbij het gaat om de combinatie van muziek, beweging en emotie