Biodanza Meppel en Steenwijk
Biodanza
Het woord “Biodanza” is afkomstig van “Bios” (leven) en “Danza” (dans) en betekent “de dans van het leven”.
Biodanza is een diepgaand systeem voor menselijke ontwikkeling en werkt met een combinatie van muziek, beweging en de beleving.
Biodanza is een wetenschappelijk gebaseerde methode, die in de jaren zestig ontwikkeld is door Rolando Toro Araneda, een Chileense psycholoog, medisch antropoloog en dichter.
Biodanza werkt met eenvoudige (dans)oefeningen die toegankelijk zijn voor iedereen en werkt met speciale geselecteerde en gevarieerde muziek.
Door de bewegingen en de muziek, kom je (weer) in contact met je lichaam, met je gevoel en ervaar je het plezier in de dans met jezelf, de ander en de groep. Hierdoor open je, je voor het mysterie van het leven.
Door Biodanza kom je in contact met je eigen centrum en leer je vanuit je centrum te handelen.
Biodanza nodigt je uit om je oneindige bronnen wakker te maken zoals het intens genieten van het leven, het creeeren, het voelen van de zachtheid in je, het vitaler worden , je enthousiasme voor het leven, het voelen van verbinding met alles om je heen.
Door Biodanza zul je het leven anders zien en ervaren en zul je jouw leven zodanig inrichten dat die past en goed voelt bij jou.
Biodanza wordt in 50 landen gegeven in Zuid Amerika, Europa, Zuid Afrika en Japan.
In Nederland bestaat Biodanza inmiddels 19 jaar.
Er zijn ongeveer 200 docenten die opgeleid zijn volgens het Rolando Toro systeem en vallen onder het IBF (international Biodanza Foundation), verspreid over Nederland die een of meer groepen begeleiden. Deze docenten zijn verenigd in de vereniging voor Biodanza docenten (www.biodanza.nl).
Ook zijn er 5 scholen ( Amsterdam, Rotterdam, Midden Nederland, Utrecht en Eindhoven) die de 4 jarige opleiding voor het docentschap verzorgen (www.biodanzascholen.nl).
 
 

 

biodanza
biodanza
Biodanza is een vorm van dansen, waarbij het gaat om de combinatie van muziek, beweging en emotie